00:00-24:00
Диспетчерська: 103, +38 (073) 477-3-103, +38 (095) 477-3-103, Приймальна: +38 (0412) 42-19-01

Проводено навчально-тренувального відділу КНП “Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф” ЖОР

1 Авг, 2024 | Юрий Гирин | No Comments

Проводено навчально-тренувального відділу КНП “Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф” ЖОР

31 липня 2024 року інструкторами навчально-тренувального відділу КНП “Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф” ЖОР було проведено  навчання для бригад ЕМД з метою практичного відпрацювання процесу надання догоспітальної допомоги постраждалим  при масових ураженнях та  надзвичайних ситуаціях.

На навчанні з емітацією вибуху на підприємстві внаслідок удару  ворожої ракети  з великою кількістю постраждалих, відпрацьовувалась командна робота оперативно-диспетчерської служби та бригад ЕМД.

Світовий досвід надання допомоги при надзвичайних ситуаціях (НС) свідчить про те, що в перші години з моменту настання надзвичайної ситуації чітко проведене медичне сортування допомагає значно зменшити відсоток санітарних втрат. Саме чіткий розподіл постраждалих дає змогу визначити характер травм, встановити черговість надання медичної допомоги та визначити  шляхи евакуації постраждалих.

Під час тренувального навчання було відпрацьовано порядок дій  медичних працівників бригад екстреної медичної допомоги, які першими прибули на місце події; здійснення медичного сортування, а також надання медичної допомоги постраждалим із врахуванням сортувальної категорії.

Важко переоцінити важливість подібних тренувальних навчань, адже вони дозволяють медичним працівникам виробити практичні навички, алгоритми дій та навички комунікацій для роботи в стресових умовах.

Write Reviews

Leave a Comment

Please Post Your Comments & Reviews

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

No Comments & Reviews